u-mkhp-rozpovili-pro-skladovi-virobnitstva-visokoyakisnoyi-kuryatini

У МХП розповіли про складові виробництва високоякісної курятини

 • 29282 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Процес виробництва курятини компанії МХП (ТМ "Наша Ряба") заснований на системі якості, яка контролює всі етапи вирощування птиці та виробництва продукту. Про це під час пресконференції журналістам розповіла директор з маркетингу компанії МХП Марина Сергієнко, передає УНН.

Вона розповіла, що на підприємствах МХП щодня проводиться близько 6000 тестів на фізико-хімічні та мікробіологічні показники.

"Ми контролюємо якість кормів, чистоту виробництва та санітарні умови, в яких вирощується наша курочка, якість кінцевого продукту. Тобто, здійснюємо повний контроль процесу виробництва, як то кажуть, від вирощування зерна до полиці (магазинної, - ред.)", - підкреслила директор з маркетингу компанії.

Додатковий контроль здійснює система НАССР, яка впроваджена на всіх підприємствах холдингу, продовжила Сергієнко.

"Крім того, на підприємствах МХП впроваджена інтегрована система управління якістю та безпекою харчових продуктів ISO 9001 (ДСТУ ISO 9001). Також, підприємства МХП пройшли сертифікацію за міжнародним стандартом BRC (з безпеки харчових продуктів, - ред.). А ще заводи МХП сертифіковані по системі Halal (продукція з відміткою Halal виробляється спеціально для споживачів мусульманського віросповідання, відповідно до мусульманських традицій та ісламських канонічних норм, - ред.)", - розповіла вона.

Також, МХП є противником використання гормонів росту та антибіотиків для профілактики захворювань птиці, говорить Сергієнко.

"Ми не використовуємо антибіотик завдяки вертикальній інтеграції, яка дозволяє нам контролювати весь етап виробництва. Так, ми самі вирощуємо корм, який розробляють наші дієтологи, орієнтуючись на потреби курочки на кожному етапі розвитку. Ми робимо комбікорм. У нас є спеціальні батьківські стада, з яких ми отримуємо курчат - бройлерів", - поінформувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший виробник курятини України відновлює експорт до ЄС

Продукти з маркуванням "без антибіотиків" дуже популярні в Америці і ЄС, продовжила Сергієнко. Зокрема, в Америці вони займають близько 30% полиць супермаркетів, каже вона.

"Дотримуючись світових трендів, МХП розробив і запустив лінійку курятини з маркуванням "без антибіотиків". Вона представлена ​​в форматі зеленого лотка, і герметично упакована. Також, у нас є продукція у вакуумній упаковці - це цілі тушки, які сьогодні представлені у всіх супермаркетах України", - розповіла Сергієнко.

МХП - соціально відповідальна компанія, говорить Сергієнко. Місія холдингу ростити покоління здорових людей, додала вона.

"Для нас система якості - це щоденний процес і безперервний розвиток. Гарантами якості нашої продукції виступають представники відповідного департаменту", - підкреслила вона.

Довідка: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба").

Українські Національні Новини

Економіка