u-moldovi-mozhut-sprostiti-institut-prezidenta

У Молдові хочуть спростити інститут президента

 • 12485 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Наступний склад парламенту Молдови може виступити за ще більше спрощення інституту президента країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на IPN.md.

"Голова парламенту Молдови Андріан Канду стверджує, що наступний парламент, можливо, виступить за ще більше спрощення інституту президента країни. Глава парламенту говорить, що, напевно, варто провести конституційну реформу, щоб довести до кінця ідею парламентської республіки", - повідомили у виданні.

На думку глави молдавського парламенту, надалі протиріччя між законодавчою гілкою влади і главою держави будуть тільки поглиблюватися. Так, зокрема, Канду очікує, що депутати затвердять зміни в Конституції в тому, що стосується європейської інтеграції, однак президент Додон відмовиться їх затверджувати. Крім того, парламент має намір протидіяти пропаганді в ЗМІ, зокрема, російській, що також не підтримає глава держави.

Нагадаємо, 20 квітня спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що зміни до Конституції є найбільш оптимальним варіантом для України для збалансування взаємовідносин між гілками влади, а саме - вирішення питання виконавчої влади. На його думку, повинна бути одна гілка виконавчої влади - або прем'єр-міністр, або президент.

Українські Національні Новини

Новини Світу