u-moldovi-planuyut-skasuvati-zakon-pro-antipropagandu-bo-poobitsyali-kremlyu

У Молдові планують скасувати закон про “антипропаганду”, бо пообіцяли Кремлю

 • 10851 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Спікер молдовського парламенту від Партії соціалістів Зінаїда Гречаний повідомила, що закон про заборону російської пропаганди буде скасований й відповідне рішення готується. Про це повідомляє УНН з посиланням на молдовські ЗМІ.

“Ми повинні знайти вихід із цієї ситуації, оскільки постраждали не лише російських інформаційно-аналітичні телевізійні програми, але й інші. На даний момент ми готуємо рішення для розв’язання цієї проблеми”, — сказала Гречаний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові оштрафували телеканал після показу російського фільму про "взяття" Криму

Так званий закон про боротьбу із пропагандою обмежує ретрансляцію інформаційних, аналітичних та військових програм із країн, які не ратифікували Європейську Конвенцію про транскордонне телебачення. Дія закону розповсюджується й на програми вироблені в Російській Федерації.

Гречаний додала, що скасування закону про “антипропаганду” та надання офіційного статусу російській мові в Молдові вона пообіцяла голові Державної Думи РФ В’ячеславу Володіну під час візиту делегації із РМ у Москву у квітні.

Як повідомляв УНН, закон про боротьбу з російською пропагандою був прийнятий в Молдові в січні 2018 року за ініціативи уряду демократів.

Українські Національні Новини

Новини Світу