u-moldovi-vidreaguvali-na-vibukhi-v-neviznanomu-pridnistrovyi

У Молдові відреагували на вибухи в невизнаному Придністров'ї

 • 474184 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У Бюро реінтеграції Молдови вважають, що вибухи, що відбулися в Тирасполі, в будівлі місцевого МДБ — привід для створення напруженості в придністровському регіоні. Про це йдеться у прес-релізі, випущеному бюро. Про це повідомляє УНН з посиланням на Newsmaker.

Цитата

"Завдання сьогоднішнього інциденту — створити привід для загострення ситуації у сфері безпеки у придністровському регіоні, який не контролює конституційна влада. У цьому контексті Бюро реінтеграції закликає зберігати спокій і разом із компетентними органами продовжує стежити за розвитком ситуації", — йдеться у комюніке.

Деталі

Як повідомило міністерство внутрішніх справ "Придністров'я", близько 17:00 у будівлі міністерства держбезпеки, розташованому на перехресті вулиць Манойлова та Карла Маркса в Тирасполі, сталося кілька вибухів.

"Вибито вікна на верхніх поверхах. Із приміщень валить дим. Прилегла територія оточена працівниками міліції. На місці — слідчо-оперативна група, сапери, пожежники, лікарі швидкої допомоги та спеціалісти інших екстрених служб. За попередніми даними, постріли були зроблені з РПГ (ручного протитанкового гранатомета — NM). Постраждалих немає", - йшлося у повідомленні придністровського МВС.

Служба інформації та безпеки Молдови скликала термінове засідання у зв'язку з подією.

Нагадаємо

Раніше виконуючий обов'язки командувача військ центрального військового округу росії, такий собі рустам міннекаєв заявив, що під час другої фази так званої "військової операції" на території України буде забезпечений "вихід до Придністров'я, де також відзначаються факти утиску російськомовного населення".

Після цього Міністерство закордонних справ Молдови викликало на килим посла росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу