u-moldovi-zaproponuvali-ogolositi-posla-rf-personoyu-non-grata

У Молдові запропонували оголосити посла РФ персоною нон ґрата

 • 22040 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Голова комісії з питань помилування в Адміністрації президента Молдови Іон Гузун запропонував оголосити посла Росії в Кишиневі Олега Васнецова персоною нон грата через його участь в інавгурації непризнанного "лідера" Придністров'я Вадима Красносельського. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Олег Васнецов, Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Молдові — персона нон ґрата. Потрібно формальне рішення", - написав Гузун.

Деталі

Таким чином він відреагував на повідомлення про участь Васнецова в церемонії інавгурації Красносельського, яка пройшла в Тирасполі 17 грудня.

Також варто відзначити, що через деякий час пост зі сторінки Гузуна зник.

Що передувало

13 грудня ЦВК Придністров'я повідомила, що чинний президент невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Вадим Красносельський переміг на минулих 12 грудня президентських виборах глави регіону, отримавши 79,4% голосів. На пост претендували Красносільський і житель села Гиртоп Григоріопольського району Сергій Пинзар.

Довідка

Конфлікт між Молдавією і невизнаною Придністровською Молдавською Республікою почався за радянських часів. Він посилився після виходу Молдови зі складу СРСР і переріс у збройне протистояння в 1992 році.

Російські миротворці були введені в зону бойових дій в Придністров'ї 29 липня 1992 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу