u-moldovu-ne-pustili-rosiysku-zhurnalistku-i-media-eksperta-z-ukrayini

У Молдову не пустили російську журналістку і медіа-експерта з України

 • 9662 переглядiв

КИШИНІВ-КИЇВ. 17 січня. УНН. Прикордонна поліція Молдови, у вівторок, 16 січня, відмовила у в'їзді в країну російській журналістці НТВ Іраді Зейналовій і українському медіа-експерту Роману Шутову. Про це повідомляє УНН з посиланням на молдавські ЗМІ.

"Прикордонна поліція заборонила російській журналістці в'їжджати на територію Республіки Молдова", - повідомляє молдавське видання Deschide.md.

Вона прилетіла в Кишинів рейсом зі Стамбула на запрошення Ігоря Додона для запису інтерв'ю. Зейналову відправили назад у Москву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Латвії видворили кореспондента російського телеканалу

Також на територію країни не пропустили українського журналіста Романа Шутова, який прибув до Кишинева на запрошення Посольства США в РМ.

"На контролі мене відразу відводять у кабінет - ну, тут у мене завжди беруть інтерв'ю, я, мабуть, у них у спискаx. Розмова хвилин 15, в деталях, фотографують програму; чекаю чотири години і отримую відмову з приводом, що я не обґрунтував мету візиту. Ні програма заходу, ні запрошення посольства, ні активна присутність молдавського партнера в офісі сек'юріті аеропорту не підійшли як "обґрунтування"... Партнеру відразу показали пальцем у гору. На моє заперечення, що це брехня, і вони це знають, мені відповіли у стилі: "Ми тільки передаємо вам рішення, прийняте не нами", - написав Шутов на своїй сторінці у Facebook.

Українські Національні Новини

Суспільство