u-mon-rozpochali-robotu-nad-modernizatsiyeyu-sistemi-profosviti

У МОН розпочали роботу над модернізацією системи профосвіти

 • 10961 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Міністерстві освіти і науки розпочали роботу над модернізацією системи профосвіти, яка складатиметься з трьох компонентів. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

“До 2023 року в Україні модернізують систему управління та фінансування закладів профосвіти - МОН розпочало роботу над стратегією розвитку галузі. Модернізація системи профосвіти складатиметься з трьох компонентів – удосконалення системи управління та фінансування, підвищення якості освіти та розвитку співпраці з бізнесом”, - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра освіти та науки Ігора Гарбарука, під час роботи над проектом стратегії робоча група зосередилася на трьох основних напрямках.

“Це – ефективна система управління та фінансування, оновлення змісту та покращення якості освіти відповідно до потреб роботодавців. Також ми хочемо закласти в документ механізми, які допоможуть підвищити привабливість профосвіти серед молоді. У проекті Стратегії ми орієнтуємось на Концепцію професійної освіти, яку розробили у 2019 році. У планах – деталізувати перший та другий етапи реалізації Концепції та конкретизувати план заходів у проекті Стратегії ”, – сказав Ігор Гарбарук.

Зазначається, що робота над проектом Стратегії триватиме до 30 жовтня. Крім цього, до 3 листопада проект буде розміщений на сайті МОН для громадського обговорення.

Нагадаємо, Кабмін затвердив стандарт базової середньої освіти.

Українські Національні Новини

Політика