u-mon-zapustili-seriyu-antarktichnikh-urokiv-dlya-shkolyariv-ta-doroslikh

У МОН запустили серію антарктичних уроків для школярів та дорослих

 • 12623 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Міністерство освіти і науки запустило серію навчальних відео про Антарктиду для школярів та дорослих. Цього тижня опублікують ролик про те, як Україна отримала станцію “Академік Вернадський”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

“Продовжується трансляція “Антарктичних уроків” для школярів та дорослих. У наступних випусках ми дізнаємось про те, як Україна отримала станцію “Академік Вернадський”, для чого досліджувати крижаний континент та як полярники працюють у Антарктиді”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що уроки транслюються щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН і Facebook-сторінках МОН та Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ).

“Цієї середи, 17 червня, о 14:00 відбудеться показ четвертого антарктичного уроку “Як Україна отримала станцію “Академік Вернадський”?”. У цьому відео очільник НАНЦ Євген Дикий розповість, як ми обійшли всіх бажаючих отримати цю станцію, про важливість довгострокових досліджень, переваги науковця на позиції посла та щасливий випадок, який змінив ситуацію на краще”,- вказано у повідомленні.

Зазначається, що у наступні два тижні заплановано трансляцію таких уроків:

- 23 червня – як українські полярники працюють в Антарктиді.
- 30 червня - скільки країн і навіщо досліджують Антарктиду.

Вказано, що 30 червня також планується сюрприз для глядачів – оприлюднять тематичний пакунок з наліпками для Telegram. Основними героями стікерпаку будуть улюблені жителі Антарктиди – пінгвіни. Також стікерпак з пінгвінами можна отримати, відповідаючи на запитання, які звучатимуть в ролику. Ті, хто правильно відповість на три запитання - отримають унікальний набір наклейок із пінгвінами, створений спеціально для Національного антарктичного наукового центру. Наклейки будуть відправлені переможцям на вказане ними відділення Укрпошти або Нової пошти після завершення всієї серії уроків, орієнтовно наприкінці червня.

Уточнюється, що в конкурсі враховуватимуть тільки відповіді, надіслані в месенджер Facebook-сторінки НАНЦ. Відповіді в коментарях під відео чи на інших сторінках не враховуються.

Нагадаємо, айсберги мов кришталеві піраміди: українські науковці показали неймовірні фото Антарктиди.

Українські Національні Новини

Суспільство