u-monobilshosti-kazhut-zakonoproekt-zelenskogo-pro-oligarkhiv-rozglyanut-do-seredini-lipnya

У монобільшості кажуть, законопроект Зеленського про олігархів розглянуть до середини липня

 • 21159 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Верховна Рада розгляне законопроект Президента Володимира Зеленського про олігархів через один пленарний тиждень. Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв, передає УНН.

Він зазначив, що на цей момент не минули терміни подачі альтернативних законодавчих ініціатив.

Цитата:

"Цей президентський законопроект є першочерговим. Думаю, навряд чи ми його розглянемо на наступному тижні — ще не закінчилися терміни подачі альтернативних. Отже, розглядатимемо через наступний пленарний тиждень", — пояснив нардеп.

Додамо, згідно з календарним планом роботи парламенту, наступний пленарний тиждень припадає на період з 15 по 18 червня, а наступний після нього - з 29 червня по 2 липня.

Деталі

Законопроект на етапі розробки зазнав низку змін. Потураєв, наприклад, не згоден з вилученням норми про заборону бути власником медіа, яка була визначена як така, що суперечить Конституції.

"Володіння медіа в багатьох країнах регулюється. Крім того, регулюється найчастіше володіння медіа іноземцями. Такі норми були в Україні досить довго. Крім того, є досить жорсткі обмеження на володіння медіа політиками та людьми, які щільно афілійовані з політичними партіями. Тому це ніяка не українська новела, і не поразка в правах", — зазначив Потураєв.

Він вважає, що держава має право вводити додаткові обмеження на володіння медіа.

Потураєв зазначив, що цей законопроект про олігархів базовий. Після його ухвалення розроблятимуться нові законодавчі ініціативи, а також вноситимуться зміни до чинного законодавства.

Що було раніше

2 червня у Верховній Раді зареєстрували президентський законопроект № 5599 про олігархів.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” у парламенті Євгенія Кравчук заявила, що окрім законопроекту про деолігархізацію буде ще запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроектів через те, що в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів.

Як зазначав раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, наразі до категорії олігархів можна внести 13 осіб.

Українські Національні Новини

Політика