u-moskvi-napali-na-posolstvo-latviyi

У Москві напали на посольство Латвії

 • 9469 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У середу, 9 травня, в Москві стався напад на будівлю посольства Латвії. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

"Посольство Латвії в Росії піддалося нападу цього вечора, дві особи були затримані. Латвія рішуче засуджує такі провокації і вимагає від Росії повністю гарантувати безпеку дипломатичних місій Латвії, відповідно до міжнародного права", – йдеться в повідомленні міністра.

За інформацією місцевих ЗМІ, представник міністерства закордонних справ Гінтс Єгерманіс розповів, що чотири чи п'ять осіб прибули до будівлі посольства о 17:30. Вони кидали димові свічки та сигнальні ракети в будівлю. Один з них намагався зробити напис на стіні посольства, але зумів написати лише букву "S".

Вандалів було затримано. Єгерманіс підтвердив, що Латвія передасть до МЗС Росії ноту.

Нагадаємо, минулого місяця президент Латвії Раймондс Вейоніс затвердив внесення змін до закону про освіту, які передбачають поступовий перехід шкіл національних меншин на латиську мову навчання.

У Росії назвали рішення Латвії перевести школи нацменшин на державну мову "продовженням дискримінаційної політики" російськомовного населення.

Українські Національні Новини

Новини Світу