u-moskvi-vlashtuvali-piket-proti-deportatsiyi-krimskikh-tatar-u-tyurmi-rf

У Москві влаштували пікет проти депортації кримських татар у тюрми РФ

 • 8184 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. У центрі російської столиці Москви на Манежній площі громадський активіст з Росії Костянтин Котов вийшов на одиночний пікет проти переміщення заарештованих в анексованому Криму кримськотатарських активістів у Росію. Про це повідомляє Крим.Реалії, передає УНН.

Активіст вийшов на площу з плакатом "Ні депортації кримських татар у російські в'язниці".

Котов розповів, що пікет триватиме до 17 години вечора. За словами активіста, до нього підходили російські силовики, перевіряли документи.

Він уточнив, що одиночний пікет проводять 10 активістів. Вони змінюються кожні півгодини.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків в Криму. 27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.

Заарештованим Ремзі Бекірову, Різе Ізетову, Руслану Сулейманову, Фаріду Базарову і Шабану Умерову інкримінують ч. 1 ст. 205.5 КК Росії (організація діяльності терористичної групи). Інших затриманих підозрюють в участі в діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК Росії).

29 березня російський "омбудсмен Криму" Людмила Лубіна повідомила, що заарештованих в Криму 23-х кримськотатарських активістів вивезли в Росію.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Українські Національні Новини

Політика