u-moskvi-zasudili-ukrayintsya-za-sprobu-kontrabandi-zapchastin-dlya-tankiv

У Москві засудили українця за спробу контрабанди запчастин для танків

 • 7852 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Таганський суд Москви визнав громадянина України Андрія Гашенка винним у спробі контрабанди конденсаторів для танків "Армата" і Т-90 і призначив йому один рік і чотири місяці позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Так, кримінальна справа стосовно українця розглядалася в особливому порядку.

"Визнати Гашенка винним і призначити йому 1 рік і 4 місяці позбавлення волі в колонії загального режиму. У зв'язку з тим, що Гашенко знаходиться під вартою з 31 травня 2018 року, вважати покарання відбутим і звільнити в залі суду", - оголосила вирок суддя.

Зазначено, що до вступу вироку в законну силу засуджений буде перебувати під підпискою про невиїзд.

Вирок не вступив у законну силу і може бути оскаржений у Московському міському суді. У ході дебатів прокурор попросив засудити українця до 1,5 року колонії і штрафу в розмірі 500 тис. рублів, пише видання.

Як встановив суд, уродженець Краматорська Донецької області у березні 2018 року домовився про придбання в Москві у громадянина РФ 40 конденсаторів військового призначення.

Поліетилентерефталатні фольгові ущільнені прохідні конденсатори К73-27 використовуються тільки у військовій техніці, зокрема, в Т-90 і "Арматі", пише видання. Конденсатори були виготовлені на одному із заводів в Новосибірську і доставлені в Москву.

Українець був затриманий 30 травня 2018 року під час передачі йому першої партії комплектуючих виробів військової техніки в кількості 10 штук, пише видання.

На стадії попереднього слідства українців визнав провину частково, "тому що не знав про виключно військове призначення конденсаторів". Відзначено, що замовники на території України до цих пір не встановлені.

Пізніше українець дав свідчення, розкаявся в скоєному, уклав угоду зі слідством, сприяв розкриттю злочину і попросив суд розглянути його справу в особливому порядку без дослідження матеріалів справи, пише видання.

Він перебував під арештом в СІЗО "Лефортово" з 31 травня 2018 року.

Як повідомляв УНН, в аеропорту "Бориспіль" затримали росіянина, якого розшукував Інтерпол.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП