u-moskvi-zatrimali-rezhisera-yakiy-viyshov-na-piket-u-pidtrimku-sentsova

У Москві затримали режисера, який вийшов на пікет у підтримку Сенцова

 • 8292 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Москві затримали кінорежисера Михайла Местецького, який вийшов з одиночним пікетом на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомляє ОВД-Інфо з посиланням на подругу режисера, передає УНН.

Як повідомляється, Местецький вийшов на одиночний пікет у підтримку українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років в'язниці.

Поліцейські мотивували затримання тим, що Местецький порушив указ президента №202 про обмеження права на свободу зібрань в Росії на час проходження чемпіонату світу з футболу.

Затриманого доставили до відділу поліції у Тверському району. Пізніше його відпустили, склавши на нього протокол про порушення порядку проведення публічного заходу.

Як повідомляють російські ЗМІ, 2 травня в Москві пройшли і інші акції на підтримку Олега Сенцова. Зокрема, на Українському бульварі в пікеті взяли участь близько 20 осіб.

Нагадаємо, група активістів зі звільнення в Росії українських політичних в'язнів оголосила на 1 і 2 червня глобальну акцію задля  звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова.

Як повідомляв УНН, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Бабченко описав свої відчуття після "воскресіння"

     • 8819 переглядiв