u-moskvi-zatrimali-sim-uchasnikiv-aktsiyi-na-pidtrimku-sentsova-zmi

У Москві затримали сім учасників акції на підтримку Сенцова - ЗМІ

 • 8877 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. У Москві на Чистопрудному бульварі затримали вже декілька активістів, які вийшли на пікети на підтримку незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова, який вже 100 днів голодує в ямальській колонії, передає УНН з посиланням на видання "Новая газета".

Повідомляється, що місцеві правоохоронці затримали щонайменше семеро осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу.

В цілому на акцію прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера.

Раніше у вівторок асоціація "Вільне слово" провела поодинокі пікети біля пам'ятника Пушкіну в Москві. У ній брали участь перекладачки Любов Сум і Наталя Мавлевич, письменниця Людмила Улицька, літературознавець Маріетта Чудакова та інші.
Повідомляється, що акція на підтримку Сенцова пройшла також у Казані. Там активісти "Відкритої Росії" розтягнули банер з написом "Свободу Сенцову.100 днів" недалеко від Казанського кремля.

Нагадаємо, 21 серпня у Києві біля посольства Російської Федерації пройшла акція на підтримку українського режисера, бранця Кремля Олега Сенцова, який вже 100 днів голодує у російській в’язниці.

Українські Національні Новини

Політика