u-moz-planuyut-do-seredini-veresnya-viyti-na-riven-30-tis-plr-testuvan-na-dobu

У МОЗ планують до середини вересня вийти на рівень 30 тис. ПЛР-тестувань на добу

 • 13674 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що у них є завдання до 15 вересня вийти на рівень 30 тисяч проведених ПЛР-тестів на добу. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку Міністерства охорони здоров'я України в Facebook.

“У нас є завдання до 15 вересня вийти на рівень 30 тисяч проведених ПЛР-тестів на добу. Сьогодні лабораторні потужності дозволяють нам це робити”, – сказав Максим Степанов.

Зазначається, що відповідне завдання він поставив під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я ОДА й обласних лабораторних центрів та начальниками обласних штабів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням COVID-19.

“Станом на 19 серпня лабораторіями всіх форм власності проведено 1 млн 256 тис. 698 тестувань методом ПЛР та 860 тис. 388 ІФА-тестувань. Наразі лідерами з проведення лабораторних досліджень є місто Київ і Львівська та Одеська області. Найменше досліджень проведено у Луганській (11 тис. 035), Миколаївській (17 тис. 494) та Полтавській (21 тис. 924) областях”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що також під час наради міністр охорони здоров’я наголосив, що в кожній області терміново має бути налагоджений алгоритм роботи гарячих ліній, які надаватимуть чіткі відповіді та поради людям щодо їхніх дій у разі появи симптомів коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, в Україні вже понад 100 тис. випадків COVID-19, за добу - 2 106.

Українські Національні Новини

Політика