u-moz-povidomili-pro-umovi-karantinu-dlya-ukrayintsiv-yakikh-evakuyuyut-iz-kitayu

У МОЗ повідомили про умови карантину для українців, яких евакуюють із Китаю

 • 13913 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Евакуйовані з Китайської Народної республіки через розповсюдження нового коронавірусу українці будуть поміщені в обсерваторі, за ними стежитимуть українські медики, що супроводять їх з КНР. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні на урядовому оперативному штабі було затверджено алгоритм прийому, супроводу і поселення українців в обсерваторі, а також відпрацьовано і виділено кошти з резервного фонду бюджету для евакуйованих осіб впродовж щонайменше 14 днів в ізоляції і без контакту з оточенням на територїї України", - сказав Ляшко.

З його слів, алгоритмом передбачено залучення до цього процесу як МОЗ так і управління охорони здоров’я на місцях, бригад екстреної допомоги.

"Рейс буде супроводжувати безпосередньо з місця командою нашої установи в МОЗ, яка опікується медициною катастроф. Медики будуть весь час перебувати на борту і в подальшому ці ж медики будуть проводити медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на всіх, хто перебуває в обсерваторі. Додатково всі, хто перебуватимуть в обсерваторі, матимуть контакти медичних працівників, щоб у разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, що можуть свідчити про появу гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх буде госпіталізовано в інфекційний стаціонар, в боксоване відділення, де їм буде надаватись медична допомога і проводитись подальша діагностика", - розповів заступник міністра.

Стосовно закладів, з його слів, "сьогодні є обраних чітко два заклади, які я не можу озвучити, але вони визначені, і по них ведеться повна підготовка". "Один – основний, один – резервний на випадок, якщо щось станеться під час моменту евакуації", - додав Ляшко.

Як повідомлялося раніше в УНН, з Китаю евакуюють 49 українців і до 25 іноземних громадян. А літак прибуде прямим рейсом із КНР у четвер.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд планує провести інвентаризацію земель держвласності

     • 15021 переглядiв

    З Китаю евакуюють 49 українців і до 25 іноземних громадян

     • 9377 переглядiв

    Євро-2020: в УЄФА назвали рекордну кількість заявок на квитки

     • 13898 переглядiв

    Обсяги будівництва у 2019 році зросли на 20% - Мінекономіки

     • 13337 переглядiв