u-moz-povidomili-pro-zrostannya-rivnya-vaktsinuvannya-v-ukrayini

У МОЗ повідомили про зростання рівня вакцинування в Україні

 • 12618 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Станом на початок вересня, в Україні, після падіння, зросла кількість вакцинацій, однак за 4 місяці важливо повернутись до запланованого графіку. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"На початку пандемії ми побачили, що внаслідок введення карантинних заходів, хоча ми не забороняли ні в якому разі будь-які речі, пов’язані з щепленнями, але цей рівень щеплень впав. Зараз, на початок вересня, ми бачимо, що деякі області і в цілому по країні - кількість щеплень, вакцинації, зростає. Але, у той же час, для нас дуже важливо, щоб за найближчі 4 місяці ми повністю зайшли у той графік, який ми планували. Графік дуже простий: для нас є велика необхідність, для нас - я маю на увазі для всієї країни, для всіх громадян - заради нашого здоров’я робити всі ці щеплення, згідно з календарем щеплень. І щоб ми досягали рівня охоплення імунізації до 95%", - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що вакцини, які входять до календаря щеплень, є безкоштовними і вже закуплені за гроші платників податків.

"Рівень охоплення такою вакциною, як КПК (це від кору, паротиту та краснухи) - це діти від 1 до 6 років, він є низьким по Україні, особливо по деяких регіонах. Найгірше такі планові показники по КПК виконуються у Вінницькій області, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській та Чернівецькій", - додав міністр.

Нагадаємо, у МОЗ назвали кількість наявних вакцин в Україні.

Українські Національні Новини

Політика