u-moz-povidomili-yak-virishuyut-problemu-z-chergami-u-laboratoriyakh-na-doslidzhennya-covid-19

У МОЗ повідомили, як вирішують проблему з чергами у лабораторіях на дослідження COVID-19

 • 18213 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. В Україні у деяких містах, де є великі черги у лабораторіях на дослідження COVID-19 методом ПЛР, підключили додаткові лабораторії. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Додатково, ми залучили лабораторії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів для розширення діагностики методом ПЛР. Також ми знаємо про черги, які сформовані у деяких містах-мільйонниках щодо черги на тестування методом ПЛР. Сьогодні наша референт-лабораторія, яка знаходиться у Центрі громадського здоров’я, постійно координує роботу для того, щоб якомога швидше зменшити ці черги", - зазначив він.

За його словами, така лабораторія може проводити 500-600 досліджень на день.

"Зокрема у місті Києві референт-лабораторія підключилась і проводить на своїй базі дослідження, близько 500-600 зразків щодня. У місті Львові для того, щоб зменшити чергу, буде долучено іншу лабораторію, зокрема лабораторії медичного університету також додатково буде допомагати лабораторія вірусологічна…Наразі ми визначили, що таку допомогу може надати лабораторія у Кіровоградській області, в яку найближчим часом будуть направлені зразки з міста Львова", - додав Ляшко.

Нагадаємо, працівники лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, які працюють з хворими на COVID-19, отримають 300% надбавки до заробітної плати. На це уряд виділив 280 млн гривень. 

Українські Національні Новини

Політика