u-moz-povidomili-za-yakikh-umov-prodovzhat-izolyatsiyu-dlya-evakuyovanikh-z-kitayu

У МОЗ повідомили, за яких умов продовжать ізоляцію для евакуйованих з Китаю

 • 7726 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Після евакуації з Китайської Народної Республіки через розповсюдження нового коронавірусу громадяни України перебуватимуть в ізоляції 14 днів, але цей термін може бути продовжено. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Якщо впродовж обсервації у когось в обсерваторі будуть проявлятись симптоми хвороби, його буде госпіталізовано в лікарню, в бокс, який захищає від поширення інфекції по лікарні. Якщо буде підтверджено, що в цієї людини є хвороба, спричинена коронавірусом, тоді терміни перебування в обсерваторі всіх інших подовжується на 14 днів з моменту ізоляції цієї людини до госпіталю. Можемо говорити про те, що термін перебування в обсерваторі може бути збільшена", - сказав Ляшко.

З його слів, у разі, якщо протягом 14 днів з’являться нові дані, що підтверджують рекомендовані ВООЗ про збільшення або зменшення інкубаційного періоду, це може призвести до перегляду терміну перебування людей в ізоляції.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з Китайської Народної Республіки через розповсюдження нового коронавірусу українцями має прибути в Україну 20 лютого.

Українські Національні Новини

Суспільство