u-moz-predstavili-model-isnuvannya-v-umovakh-zelenoyi-zoni

У МОЗ представили модель існування в умовах "зеленої" зони

 • 12705 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Міністерство охорони здоров’я України розробило пропозиції щодо моделі існування в умовах "зеленого" рівня протиепідемічної безпеки. Так, низку обмежень буде послаблено, сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Міністерство охорони здоров’я вже розробило пропозиції щодо моделі існування в умовах "зеленого" рівня протиепідемічної безпеки, яка дасть ще більше можливостей для відпочинку в літній період, роботи бізнесу, а також подорожей, у тому числі ми плануємо скасувати вимоги щодо заповненості залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток", - сказав Ляшко.

"Проте, ми запропонуємо уряду розглянути питання подовження карантинних обмежень на літній період, оскільки коронавірус не подолано і ми повинні залишити основні протиепідемічні обмеження. Зокрема, обов’язковість масок в громадських будівлях і транспорті, а також відповідальне ставлення до дотримання фізичної дистанції, і не забувати про гігієну рук", - додав він.

Деталі

Зі слів міністра, якщо ситуація буде погіршуватись, МОЗ буде оперативно реагувати і "будемо вимушені вводити жовтий, помаранчевий або червоний рівень епіднебезпеки знову".

Що було раніше

Як стало відомо сьогодні, Україна перейшла на "зелений" рівень за епіднебезпекою поширення COVID-19, після затвердження урядом нових правил для встановлення цих рівнів.

Українські Національні Новини

Політика