u-moz-rozpovili-koli-bude-viznacheno-datu-evakuatsiyi-ukrayintsiv-z-kitayu

У МОЗ розповіли, коли буде визначено дату евакуації українців з Китаю

 • 16254 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Дата евакуації українських громадян з китайської провінції Хубей через спалах коронавірусу буде визначено після того як всі бажаючі залишити Китай підпишуть форму інформованої згоди. Про це під час брифінгу заявила мністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, передає кореспондент УНН.

"На сьогодні в цій провінції (Хубей –ред.) знаходиться порядку 80 осіб, 50 попередньо висловлювали бажання, але попри те що з нашими працівниками з міністерства закордонних справ ведеться комунікація та спілкування, ми також зараз підготували форму інформованої згоди, яку особи повинні підписати у разі якщо вони хочуть зайти на борт та бути евакуйованими та переміщеними в Україну. Тільки після підписання цієї форми, ми зможемо реально говорити скільки осіб будуть евакуйовані, й після того, як ми будемо мати цю інформацію ми зможемо говорити про день (евакуації –ред.)", - сказала Скалецька.

За її словами, на день евакуації українців з Китаю впливає готовність України забезпечити для всіх громадян безпеку і захист всього населення від можливого поширення вірусу.

"На сьогодні ми вивчаємо всі дані науковців, які вивчають цей вірус, досвід інших країн, й вивчаємо ті заклади, які можуть бути готові для прийому таких громадян… Це є питання перевірка вентиляційних каналів, каналізаційних стоків... Це є перевірка можливості охорони й дотримання закритого режиму. Це є ті речі, які необхідні будуть й особи, які погодилися на евакуацію, мають бути готові до такого режиму", - розповіла Скалецька.

Також Скалецька зазначила, що на сьогодні вивчаються заклади, які будуть максимально безпечними та комфортними для громадян, можуть забезпечити мінімальне поширення під час перебування цих осіб в ізоляції.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я розповіли про детальну інструкцію з медико-санітарного контролю при евакуації громадян з китайського міста Ухань, де стався спалах нового коронавірусу. Команда екіпажу та медиків будуть використовувати одноразові костюми біологічного захисту, а пасажири їхатимуть в масках.

Як повідомлялося, у МОЗ розповіли, куди збираються перемістити на карантин евакуйованих з Уханю українців.

Українські Національні Новини

Суспільство