u-moz-rozpovili-koli-ditini-potribno-zrobiti-scheplennya-vid-polio

У МОЗ розповіли, коли дитині потрібно зробити щеплення від поліо

 • 337091 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. В Україні є випадки захворювання на полімієліт, хвороба може вразити дитину і викликати незворотний параліч. Єдиний спосіб запобігти захворюванню - вакцинація. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, вказуючи, коли дитині потрібно зробити щеплення від поліо, інформує УНН.

Деталі

Коли треба вакцинувати дитину від поліо?

Як вказують у МОЗ, дитина повинна отримати 6 доз вакцини від поліо. Усі щеплення безплатні.

У 2 та 4 місяці малюку треба ввести інактивовау полімієлітну вакцину (ІПВ). Вона захищає дитину від паралічу та запобігає потраплянню дикого поліовірусу до центральної нервової системи.

У 6 та 18 місяців дитина має отримати щеплення оральною полімієлітною вакциною (ОПВ). Таке ж щеплення слід повторити у 6 та 14 років. Вакцина ОПВ формує імунітет у кишківнику, а відповідно запобігає поширенн ю вірусу.

Що робити, якщо пропустили щеплення?

Треба звернутися до свого сімейного лікаря чи педіатра. Він допоможе скласти індивідуальний графік, щоб надолужити пропущені вакцини.

Довідка

Поліомієліт - це гостре інфекційне і часом смертельне захворювання, спричинене вірусом, що вражає нервову систему та часто має незворотні наслідки. В 1 з 200 випадків поліо спричиняє невиліковний параліч. 5–10% з тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, помирають через ураження паралічем саме дихальних м’язів.

Після одужання може розвиватися постполіомієлітний синдром: діти, які, здається, повністю вилікувалися, можуть відчувати нові м’язові болі, слабкість або у них може з’явитися параліч у дорослому віці, через десятки років після первинного захворювання.

Нагадаємо 

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що харчова чи сезонна алергія не є протипоказанням до вакцинації дитини. Щеплення можна робити навіть у період загострення хвороби.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Нацвідбір на Євробачення-2023: оголосили дату фіналу

     • 368748 переглядiв

    Коригував ракетні удари по Рівному: затримано поплічника рф

     • 125851 переглядiв