u-moz-rozpovili-podrobitsi-viyavlennya-pershogo-v-ukrayini-infikovanogo-koronavirusom

У МОЗ розповіли подробиці виявлення першого в Україні інфікованого коронавірусом

 • 14738 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Симтопи гострого респіраторного захворювання в інфікованого COVID-19 чоловіка, який з дружиною приїхали з Італії, з’явилися 29 лютого. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН із посиланням на МОЗ.

"Захворювання виявлене у чоловіка, який у лютому здійснював поїздку до Італії. Хворий повертався в Україну літаком із Італії через місто Сучава (Румунія). До міста Чернівці 26 лютого 2020 року разом із дружиною прибув власним автомобілем через КПП "Порубне". Жінка та чоловік пройшли температурний скринінг, жодних симптомів гострого респіраторного захворювання у них не виявили. Їм надали пам’ятку про самоізоляцію", - йдеться у повідомленні.

Також, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу заявив, що на кордоні у нього не було жодних ознак гострих респіраторних захворювань.

"…На кордоні у нього не було жодних ознак гострих респіраторних захворювань. Чоловік із дружиною, згідно з наданою їм пам’яткою про самоізоляцію, вирішили самоізолюватися. 29 лютого у нього з’явились симптоми гострого респіраторного захворювання. Оскільки у пам’ятці зазначено, що потрібно звертатись до сімейного лікаря, він зв’язався з лікарем. Відповідно до алгоритмів, так як в анамнезі була протягом останніх 14 днів поїздка до Італії, лікар прийняв рішення про госпіталізацію. Транспортування проводила спеціальна медична бригада. Симптоми чоловіка – підвищена температура та сухий кашель. Стан стабільний, без ускладнень", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, у Чернівецькій області зареєстрували перший випадок коронавірусу в Україні.

Як повідомляося в УНН, за минулу добу скринінг на українському кордоні пройшли понад 100 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство