u-moz-rozpovili-skilki-sche-perebuvatime-v-likarni-khvoriy-na-koronavirus

У МОЗ розповіли, скільки ще перебуватиме в лікарні хворий на коронавірус

 • 13799 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Чоловік, який минулого тижня отримав позитивний результат тесту на коронавірус у Чернівцях, буде залишатись у лікарні, поки не перестане виділяти вірус у зовнішнє середовище. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Станом на сьогодні в Україні зафіксований один випадок коронавірусної інфекції, який був зафіксований минулого тижня в Чернівецькій області. Людина, в якої зафіксований випадок, знаходиться в інфекційній лікарні, на ізоляції. Стан стабільний. Ніяких симптомів до погіршення стану немає. Йому надають симптоматичне лікування, специфічної терапії не існує", - сказав Віктор Ляшко.

Він також додав, що стан пацієнта задовільний, погіршення не відбувається. Також відсутня лихоманка.

"Але продовжує залишатися в ізоляції, оскільки є виділення вірусу і він буде находитись до того часу, поки за результатами лабораторних досліджень не буде підтверджено, або перестане виділятись вірус у зовнішнє середовище, і стане безпечним для оточуючих", - додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, у Чернівцях 3 березня був офіційно зареєстрований перший в Україні випадок зараження новим типом коронавірусу.

Також нагадаємо, в Україні наразі чотири зразки на стадії дослідження на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство