u-moz-rozpovili-v-yaki-oblasti-na-tizhni-nadishlyut-ekspres-testi-dlya-viyavlennya-koronavirusu

У МОЗ розповіли, в які області на тижні надішлють експрес-тести для виявлення коронавірусу

 • 21934 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. На цьому тижні в Дніпропетровську та Одеську області передадуть тест-системи для виявлення коронавірусу. У подальшому також в пріоритеті Чернівці, Закарпаття та Львівська область. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"В кожній нашій вірусологічній лабораторії стоїть різне обладнання. На сьогодні наша Центральна референс-лабораторія спокійно справляється з кількістю досліджень, які потребують проведення. Нагальної потреби для передачі тестів не існує. В той же час, ми розробили алгоритм під кожен апарат полімеразно-ланцюгової реакції, які знаходяться в вірусологічній лабораторії, вони мають різних виробників, мають різні алгоритми досліджень. І буде передача тест-систем вже буквально на цьому тижні. Точно буде Дніпропетровська, Одеська область, в яких є обладнання. В подальшому будуть передаватись... ми пріоритезуємо Чернівці, Закарпаття, Львівську область", - сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось в УНН, що необхідні тест-системи для виявлення коронавірусу на Буковині надійдуть до України 12 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство