u-moz-rozpovili-yak-strimuvatimut-strimke-poshirennya-covid-19-v-ukrayini

У МОЗ розповіли, як стримуватимуть стрімке поширення COVID-19 в Україні

 • 26539 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Стримувати поширення коронавірусу в умовах пом’якшеного адаптивного карантину будуть шляхом змінення графіку роботи держустанов, збільшення рухомого складу громадського транспорту, а також посилюючи контроль за виконання епіднорм. Про це під час брифінгу за результатами засідання Комісії ТЕБ та НС повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

Так, комісія розглянула як стримати поширення коронавірусу в умовах пом’якшеного адаптивного карантину.

"Сьогодні було доручено контролюючим органам значно посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм, що прописані постановами головного санітарного лікаря до різних сфер господарської діяльності, яким дозволено працювати в умовах карантину. Також було розглянуто питання щодо покращення якості дотримання протиепідемічних норм при перевезенні приміським залізничним транспортом, а також автомобільним транспортом приміського і міжобласного сполучення, щоб збільшити кількість рухомого складу, який дозволить дотримуватись цих норм", - повідомив Ляшко.

Він зазначив, що також було розглянуто питання щодо зміни графіку роботи підприємств держустанов, щоб розвести їх в час пік і зменшити навантаження на транспорт та зменшити скупчення в транспорті.

Раніше УНН писав, що Зеленський доручив уряду визначити причину підвищеної кількості випадків COVID-19.

Нагадаємо, що в Україні вже понад 30,5 тис. випадків COVID-19, за добу був встановлений новий антирекорд.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині тепловоз наїхав на чоловіка

     • 13277 переглядiв

    На Донеччині в ДТП постраждали жінка та дитина

     • 23904 переглядiв