u-moz-rozyasnili-chi-ponovlyat-obmezhennya-dlya-litnikh-lyudey-u-stolitsi-cherez-zbilshennya-vipadkiv-covid-19

У МОЗ роз'яснили, чи поновлять обмеження для літніх людей у столиці через збільшення випадків COVID-19

 • 19950 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що рішення про пом’якшення чи посилення карантинних заходів для людей, які старші 60 років, у Києві ухвалюється регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Все, що стосується адаптивного карантину і рішень щодо пом’якшення або (запровадження, - ред.) більш серйозних заходів, тобто, переходу або повернення в інший етап ухвалюється, відповідно, регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Це спеціально було передано на рівень області в умовах, ще раз наголошую, адаптивного карантину, який прийнятий в нас на рівні держави", - сказав Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи планується поновлення обмежень у Києві для людей, які старші 60 років на період карантину у зв’язку з епідемічною ситуацією.

Він зазначив, що в залежності від епідеміологічної ситуації, регіональна влада ухвалює рішення про це.

"Це стосується також і міста Києва. Тому це питання до органів місцевої влади, в даному випадку, до міста Києва. Якщо буде дозволяти епідеміологічна ситуація - вони будуть переходити в інший етап, який передбачає, в тому числі, і пом’якшення, про які ви сказали", - додав Максим Степанов.

Нагадаємо, у Києві за добу COVID-19 підтвердили ще у 72 осіб.

Українські Національні Новини

Київ