u-moz-sprostuvali-feyki-schodo-nosinnya-medichnikh-masok

У МОЗ спростували фейки щодо носіння медичних масок

 • 23009 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Сертифіковані медичні маски не мають негативного впливу на стан здоров’я, це фейк. Про це під час брифінгу сказав заступник голови МОЗ - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

“Сертифіковані медичні маски не мають негативного впливу на стан здоров’я. Сьогодні поширюється досить велика кількість фейків, і ці фейки призводять до того, що, знову ж таки, значно поширюються контакти, значно поширюються лікування серед людей. Медичні маски не обмежують потрапляння кисню в організм людини. Носіння маски не має негативних наслідків для здоров’я людини. У всьому світі медичні маски використовуються медичними працівниками досить і досить тривалий час. І дослідження, які були проведені раніше, дослідження, які проведені впродовж цього року, показали, що негативних наслідків для здоров’я від носіння маски не зафіксовано навіть у людей, які мають хронічні захворювання легень”, - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що скарги на задишку або нестачу повітря дійсно можуть бути. Але вони, за результатами дослідження, носять суб’єктивний характер.

“Так як показники насиченості крові киснем не змінюються. З огляду на те, що у людей з хронічними хворобами легень коронавірус може бути смертельно небезпечним, оскільки вражає нижні дихальні шляхи, викликає загострення бронхолегеневої патології, маски потрібно носити всім. У громадських місцях, в громадському транспорті. І маска - це турбота про інших людей, яким коронавірусна хвороба може призвести до негативних наслідків. Нещодавно дослідниками також було встановлено цікавий факт - маска не тільки зменшує кількість вірусу, яку виділяє інфікована людина, маска дозволяє захистити від проникнення вірусу в організм людини, яка її носить”, - сказав Ляшко.

За його словами, маска зменшує не тільки ймовірність проникнення, а й зменшує кількість того вірусу, який проникає в організм.

“Як показали дослідження - важкість перебігу коронавірусної хвороби, серед іншого, і залежить від кількості вірусу, який при контакті проникає в організм. Чим менше вірусу - тим більша імовірність, що хвороба буде протікати в легкому стані. Тому закликаю всіх - не вірте чуткам. Носіть маски, бережіть себе, проявіть турботу про тих, хто поряд”, - зазначив посадовець.

Нагадаємо, кількість нових випадків COVID-19 в Європейському регіоні ВООЗ за 10 днів зросла з 6 млн до 7 млн, і ситуація може погіршитися.

Українські Національні Новини

Суспільство