u-moz-zayavili-scho-gotovi-sogodni-vidpraviti-litak-do-kitayu-dlya-evakuatsiyi-ukrayintsiv

У МОЗ заявили, що готові сьогодні відправити літак до Китаю для евакуації українців

 • 13698 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У Міністерстві здоров’я України заявили, що готові сьогодні відправити літак до Китаю задля евакуації українців на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу. Про це заявила очільниця МОЗ Зоряна Скалецька під час брифінг щодо евакуації громадян України та іноземних громадян з КНР, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми відправляємо літак за нашими співвітчизниками, нашими українцями для того, щоб повернути їх в Україну. Ми повністю готові, як до процесу відправлення літака , його підготовки, підготовки екіпажу та команди, яка з ними полетить, так й до їх прийому тут", - сказала Скалецька.

За її словами, на сьогодні була проведена повна підготовка всього екіпажу й всіх, хто летить в команді щодо епідемічної безпеки. Також, були проведені навчання.

"Хочу наголосити, що в літак будуть допущені для евакуації лише здорові громадяни. Їх перевірку здійснюватимуть, як місцеві медичні працівники Китаю, так й українські фахівці, які будуть на борту", - зазначила очільниця МОЗ.

Нагадаємо, з Китайської Народної Республіки через розповсюдження нового коронавірусу евакуюють лише “здорових” громадян України та іноземців.

Як повідомлялося раніше, перед евакуацією з Китаю всі українці підпишуть згоду на карантин.

Українські Національні Новини

Політика