u-mozi-izrayilyu-zayavili-scho-omicron-mozhe-privesti-krayinu-do-kolektivnogo-imunitetu

У МОЗі Ізраїлю заявили, що Omicron може привести країну до колективного імунітету

 • 14653 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Сплеск випадків Omicron може призвести до того, що Ізраїль досягне колективного імунітету, заявив у неділю чиновник охорони здоров’я країни, оскільки щоденні випадки COVID-19 продовжують зростати. Про це пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

До кінця грудня Ізраїлю вдавалося певною мірою утриматися від поширення Omicron, але, оскільки рівень зараження зараз набирає темпів, очікується, що щоденні випадки досягнуть рекордного рівня протягом найближчих трьох тижнів. Це може призвести до колективного імунітету.

"Цифри повинні бути дуже високими, щоб досягти групового імунітету. Це можливо, але ми не хочемо досягти цього за допомогою інфекцій, ми хочемо, щоб це сталося внаслідок вакцинації багатьох людей", - заявив представник міністерства охорони здоров’я Нахман Еш.

Контекст

Близько 60% з 9,4-мільйонного населення Ізраїлю повністю вакциновані - майже всі вакциною Pfizer.

З початку пандемії в Ізраїлі зафіксовано близько 1,3 мільйона випадків коронавірусу.

За останні десять днів щоденні випадки зараження зросли більш ніж у чотири рази. Тяжкі випадки також зросли, але набагато нижчими темпами.

Додамо

Варіант Omicron з високою частотою передачі викликав сплеск випадків коронавірусу в усьому світі. Згідно з даними, кількість заражених у всьому світі досягла рекордного рівня: з 24 по 30 грудня в середньому було виявлено трохи більше мільйона випадків за день.

Українські Національні Новини

Новини Світу