u-mvf-vidmovilis-komentuvati-opublikovaniy-v-zmi-memorandum-z-ukrayinoyu

У МВФ відмовились коментувати опублікований в ЗМІ меморандум з Україною

 • 21268 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Міжнародний валютний фонд відмовився коментувати опублікований українськими ЗМІ текст меморандуму України з МВФ, при цьому доповідь, в якій може міститися документ, буде поширена пізніше. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

"Ми ніколи не коментуємо витоки документів. МВФ - транспарентний інститут. Виходячи з нашої політики транспарентності, ми опублікуємо в повному обсязі доповідь персоналу МВФ, як ми завжди робимо, за угодою з Україною, а також всі супутні документи та деталі. Ми опублікуємо відразу після наради Виконавчого ради….Ми завжди публікуємо документи за досягнутими з іншими країнами угодами", - повідомив офіційний представник фонду Джеррі Райс на брифінгу.

Також він нагадав, що 9 червня Виконавча рада МВФ розгляне питання надання Києву кредиту в розмірі 5 млрд дол. на 1,5 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія прогнозує жорсткі переговори з МВФ: причини

Зазначимо, що 20 травня український уряд затвердив проект меморандуму з МВФ. Однак текст документа не був оприлюднений. Пізніше ряд українських ЗМІ стали публікувати витяги з нього. У новій програмі для виділення другого траншу МВФ висунув Києву ряд вимог.

Так, зокрема, мова йде про необхідність зміни статуту компанії "Нафтогаз України" і розширення функцій наглядової ради компанії, в якому "основну роль грають іноземці".

Як повідомлялося, МВФ прийме остаточне рішення про надання Україні 5 млрд доларів США до 10 червня.

Українські Національні Новини

Політика