u-mvs-gotovi-protistoyati-pidvischennyu-rivnya-zlochinnosti-u-zvyazku-z-ekonomichnoyu-krizoyu

У МВС готові протистояти підвищенню рівня злочинності у зв'язку з економічною кризою

 • 20257 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. У Міністерстві внутрішніх справ готові протистояти збільшенню рівня злочинності в Україні у зв’язку з економічною кризою, яка викликана COVID-19. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає УНН.

"Ми відстежуємо останні два тижні ситуацію з рівнем злочинності. Можу сказати, що особливих сплесків злочинності або зростання за останні два тижні немає. Але очевидно, історія показує, що коли відбувається збіднілість населення, зменшення його економічних можливостей, то завжди в таких випадках злочинність зростає. Але ми до цього готові і дамо гідну відсіч”, - сказав Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, рівень злочинності буде залежати від багатьох факторів, зокрема, від тривалості карантину.

"На сьогоднішній момент статистика рівна. Але це залежить від безлічі факторів: наскільки довго триватиме карантин, наскільки серйозна буде шкода економіці, чи у нас буде “happy end” через два тижні, чи карантин триватиме. Все буде залежати від статистики сумної, прогнозувати я б не став це. Ніхто не знає, чим закінчиться пандемія”, - додав Геращенко.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що незважаючи на нові виклики, уряд України не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу та закликає не спекулювати на темі боргової політики.

Українські Національні Новини

Політика