u-mvs-pokazali-kostyumi-spetszakhistu-dlya-roboti-z-evakuyovanimi-ukrayintsyami-iz-kitayu

У МВС показали костюми спецзахисту для роботи з евакуйованими українцями із Китаю

 • 13313 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив двох працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у костюмах бактеріологічного захисту, які працюватимуть із евакуйованими українцями із Китаю. Спецзахист показали у прямому ефірі програми "Свобода слова", передає УНН із посилання на ДСНС України.

"Всі наші співробітники будуть забезпечені таким комплектом спецодягу. Він повністю захистить від процедур, що будуть проводитися. Так будуть одягнені всі, починаючи від водія в автобусі і завершуючи медиками та людьми, які будуть забезпечувати життєдіяльність усього цього об’єкту", - сказав міністр.

Працівник ДСНС, лікар Євгенія зазначила, що у костюмі зручно, проте спекотно. Однак головне, що вони повністю захищають людей від будь-яких біологічних уражень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві перевірки і місця обсервації на борту: у МОЗ розповіли деталі евакуації українців з Китаю.

Зазначається, що автобуси, в яких транспортуватимуться пасажири – також піддаватимуться дезінфекції. У період обсервації - від 14 діб, працівники МВС України здійснюватимуть охорону території корпусів, де знаходитимуться евакуйовані громадяни під пильним наглядом медиків.

"Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС", - наголосив Аваков.

Нагадаємо, що евакуювати українців з Китаю відправляться 16 членів екіпажу.

Українські Національні Новини

Суспільство