u-mvs-rozpovili-podrobitsi-pro-elektronne-posvidchennya-vodiya

У МВС розповіли подробиці про електронне посвідчення водія

 • 10950 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров розповів подробиці про принципи роботи електронного посвідчення водія. Про це Сергій Гончаров розповів під час пресбрифінгу, передає УНН.

"Сьогодні будь-який водій повинен з собою мати два документи – дійсне посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобі, так званий технічний паспорт. Що пропонується. Через відповідний додаток, який розробляється Міністерством цифрової трансформації за участі Міністерства внутрішніх справ, можна буде сформувати електронний образ кожного з цих документів, загрузити собі до телефону і вже при зупинці транспортного засобу поліцейським пред’являти не пластикове посвідчення, яке продовжить залишатися чинним, а електронний образ", - сказав Сергій Гончаров.

Заступник міністра повідомив, що патрульний поліцейський зможе відсканувати документ і перевірити його наявність в базі даних. Для цього у них буде спеціальний девайс.

"Поліцейські зараз штрафують за відсутність фізичного бланку, а не за відсутність права на керування транспортним засобом. Це неправильно. Держава, перевіривши здатність громадянина керувати транспортним засобом і прийнявши від нього іспити – надала, в першу чергу, право на керування транспортними засобами. І тому ми повинні перевіряти безпосередньо право на керування транспортним засобом, а не фізичний вигляд документів", - пояснив Сергій Гончаров.

Заступник міністра повідомив, що за відсутність посвідчення водія за 9 місяців від початку року 160 тис. громадян притягнули до відповідальність. Серед них є люди, які дома загубили права.

Сергій Гончаров також заявив, що реєстрація буде дуже простою і її можна буде зробити дистанційно. Електронний документ буде генерувати програма.

"Єдине що, для того, щоб згенерувати електронне посвідчення водія, в наших базах даних повинні бути ваші електронне оцифроване зображення обличчя. Якщо у людини радянське посвідчення водія, то у нас немає його цифрового образу обличчя", - додав Сергій Гончаров.

При цьому заступник міністра запевнив, що всі видані раніше посвідчення водія залишаться чинними. Однак, на території інших країн їх зможуть не прийняти.

"Це буде доповнення до вже виданого посвідчення водія. Електронне посвідчення водія є витягом з реєстру. Не можна буде згенерувати посвідчення водія, якщо у вас немає права на керування транспортним засобом або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Ця опція не буде обов’язковою", - сказав Сергій Гончаров.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що в Україні скоро запустять електронне посвідчення водія.

Українські Національні Новини

Суспільство