u-mvs-vidminili-pereakreditatsiyu-avtoshkil-i-zrobili-krok-do-yikh-detsentralizatsiyi

У МВС відмінили переакредитацію автошкіл і зробили крок до їх децентралізації

 • 10151 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Автошколам запровадили разову акредитацію і зробили крок до їх децентралізації. Про це заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров повідомив під час пресбрифінгу, передає УНН.

"Ми спростили процес функціонування автошкіл. Раніше кожні п’ять років автошкола повинна була пройти процес переакредитації. Зараз акредитація робиться один раз на постійній основі. Не треба постійно проходити цю процедуру. Якщо школа працює законно – до неї ніяких нема питань", - сказав Сергій Гончаров.

Окрім того, заступник міністра повідомив про спрощення процедури функціонування автошкіл, які готують професійних водіїв.

"Ми віримо в те, що організація, яка отримала ліцензію – відповідає поставленим вимогам. Ми зробили певний крок до децентралізації надання таких послуг. Раніше акредитація проходила в два етапи. Спочатку автошкола проходила акредитацію у себе в області на рівні регіонального сервісного центру, потім передавалась справа в головний центр в Київ, і ще раз перевірялись ті самі документи. Це значно збільшувало термін розгляду документів. І, фактично, здійснювало дублюючий контроль з перевірки можливостей закладу здійснювати свою діяльність. Зараз ми передали ці повноваження на рівень регіону. Автошколі з Мукачева не є необхідним їхати до Києва для того, щоб доводити, що вони можуть здійснювати підготовку водіїв по тих категоріях, які вони затверджують", - додав Сергій Гончаров.

Нагадаємо, в МВС повідомили про зміни видачі посвідчень водія.

Українські Національні Новини

Суспільство