u-mvs-zaklikali-tsvk-pozbutisya-mertvikh-dush-do-drugogo-turu-viboriv

У МВС закликали ЦВК позбутися "мертвих душ" до другого туру виборів

 • 10076 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До другого туру виборів Президента України треба позбутися "мертвих душ" у списку виборців. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Роман Варченко під час брифінгу у понеділок, передає кореспондент УНН.

"Цього року Державний реєстр виборців буде святкувати своє 10-річчя, і нам би хотілося, щоб уже до ІІ туру у нас було б значно менше тих мертвих душ, які померли 15-20 років тому, але досі до них приходять запрошення на вибори", - зазначив Варченко.

За його словами, також органи місцевого самоврядування мають краще готувати списки виборців із тим, щоб усі охочі могли здійснити своє волевиявлення, а не "виливали свій гнів" на виборчій дільниці через незнаходження себе у списках виборців.

Перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. ЦВК під ранок 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня. Офіційно до другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Нагадаємо, спостерігачі за президентськими виборами в Україні не зареєстрували порушень, що могли вплинути на правильний перебіг виборчого процесу.

Раніше Нацполіція повідомила, що розпочинає розрахунок сил і засобів для роботи під час другого туру президентських виборів.

Українські Національні Новини

Політика