u-myanmi-trivayut-protesti-proti-viyskovogo-perevorotu

У М'янмі тривають протести проти військового перевороту, силовики розігнали понад тисячу протестувальників

 • 21000 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Сили безпеки в найбільшому місті М'янми в п'ятницю розігнали понад 1000 протестувальників які вийшли на вулиці проти перевороту. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Демонстранти зібралися перед популярним торговим центром в Янгоні, тримали плакати і скандували гасла, що засуджують переворот 1 лютого. Вони вийшли на вулиці, попри посилену охорону і водомети, які силовики стягли до місця протесту.

Близько 50 поліцейських рушили у напрямку протестувальників, відкривши попереджувальний вогонь. Щонайменше одного демонстранта затримали. Силовики відтіснили протестувальників від головної дороги і продовжували переслідувати їх на сусідніх вулицях.

Протистояння відбулося на тлі зростання напруженості між людьми, які виступають проти перевороту, і військовою хунтою.
25 лютого прихильники військових напали на протестувальників, використовуючи рогатки, залізні прути і ножі, і поранили кількох із них.

Військовий переворот в М’янмі: що відомо

У М’янмі 1 лютого 2021 року відбувся переворот — військові захопили владу в країні. Згодом був оголошений режим надзвичайного стану.

Вони ув’язнили президента та інших чиновників, в країні відразу почалися протести. Протести з летальними випадками тривають досі, вихідними їх зафіксували у місті Мандалай проте 20 лютого мітинги проходили і в інших містах.

Через військовий переворот в М’янмі Міністерство фінансів США ввело персональні санкції проти 10 фізичних та 3 юридичних осіб.

Кілька західних країн засудили переворот і засудили насильство по відношенню до демонстрантів. Сполучені Штати, Японія, Сінгапур, Велика Британія і Німеччина також засудили насильство, а Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш заявив, що смертоносна сила неприйнятна.

Українські Національні Новини

Новини Світу