u-mzs-gruziyi-vidbulisya-pershi-konsultatsiyi-z-vidklikanim-z-kiyeva-poslom

У МЗС Грузії відбулися перші консультації з відкликаним з Києва послом

 • 15672 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. У міністерстві закордонних справ Грузії відбулася перша робоча зустріч в рамках консультацій з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе, передає УНН з посиланням на "Грузія Online".

Повідомляється, що в МЗС на зустрічі заслухали інформацію посла і "обговорили питання і перспективи двосторонніх відносин між Грузією і Україною з урахуванням ситуації, що склалася".

У міністерстві пояснили також, що виклик на консультації посла у Тбілісі є прийнятим кроком в дипломатичній практиці.

У відомстві заявили що стежитимуть, які кроки зробить українська влада, і рішення про повернення посла в Україну буде прийнято відповідно.

"Природно, виклик посла для консультацій не означає розриву дипломатичних відносин між двома країнами, і також не планується переглядати стратегічне партнерство між двома країнами. Грузія продовжує працювати з Україною по низці стратегічних питань - окупація територій, процес європейської та євроатлантичної інтеграції, співпраця в звичайному режимі. Природно, ми будемо спостерігати за розвитком процесів в Україні, які кроки зробить український уряд в плані нормалізації відносин з Грузією, і рішення про дату повернення посла в Україну буде прийнято відповідно", - заявили в МЗС.

Сам Шарашенідзе перед зустріччю в МЗС сьогодні прокоментував ЗМІ ситуацію, що склалася, пише "Ехо Кавказу".

"Ми обговоримо всі аспекти співпраці двох країн. Сьогодні консультації розпочнуться, про дату їх закінчення повідомити поки не можу. Ми повинні детально обговорити всі питання. Я не згоден з оцінкою про погану роботу посольства. У нас була комунікація з вищим керівництвом України, ми висловили протест (через призначення Саакашвілі - ред.). Формою протесту стало відкликання посла для консультацій", - зазначив дипломат.

Як повідомляв УНН, МЗС країни попередив 8 травня про те що, згідно з рішенням уряду Грузії, надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій в Тбілісі, після призначення колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі на пост глави Виконавчого комітету реформ в Україні.

Українські Національні Новини

Політика