u-mzs-namagayutsya-otrimati-konsulskiy-dostup-do-krimskikh-tatar-yakikh-perevezli-v-rf

У МЗС намагаються отримати консульський доступ до кримських татар, яких перевезли в РФ

 • 7548 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що дипломати працюють над отриманням консульського доступу до арештованих кримських татар, яких перевезли в Ростовську область. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

"23-х кримських татар, затриманих у Криму у середу під час облав ФСБ на їхні домівки, перевезли до Ростова. Є інформація, що їх планують розподілити по СІЗО Ростовської області. Працюємо над отриманням консульського доступу якнайшвидше", - написав Клімкін.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Їх розподілять у п‘ять СІЗО Ростовської області. Три слідчих ізолятора знаходяться у Ростові, два - у передмісті. 

Як повідомляв УНН, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки в будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 людей, включно з тими, хто прийшов підтримати кримських татар, у чиїх домівках влаштували обшуки. Тих, що знімали обшуки, зарештували на 5 діб та оштрафували. До 15 травня ж заарештували затриманих за підозрою у буцімто причетності до забороненої на території Росії і в анексованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Українські Національні Новини

Політика