u-mzs-nazvali-tsinichnim-znuschannyam-zmenshennya-terminiv-uvyaznennya-krimskim-tataram-v-rf

У МЗС назвали цинічним знущанням "зменшення" термінів ув’язнення кримським татарам в РФ

 • 8187 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Зменшення на кілька місяців багаторічних термінів ув’язнення незаконно утримуваних громадян України у "справі Хізб ут-Тахрір" є цинічним знущанням над українськими політичним в’язнями. Про це заявила прес-служба МЗС, передає УНН.

"Рішення Верховного Суду РФ щодо апеляційної скарги на рішення Північно-Кавказького окружного військового суду у "cправі Хізб ут-Тахрір", яке на декілька місяців зменшує багаторічні строки ув’язнення незаконно утримуваних громадян України, є цинічним знущанням над українськими політичними в’язнями. Воно також вчергове підтверджує факт відсутності справедливого та незалежного судочинства в РФ", - зазначили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС висловило протест з приводу затримання 45 кримських татар у Москві

При цьому зовнішньополітичне відомство закликало міжнародну спільноту засудити такі неправомірні дії Російської Федерації і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення порушень прав людини та переслідування кримськотатарського народу. Також МЗС закликало Російську Федерацію негайно звільнити незаконно утримуваних в РФ громадян України.

Нагадаємо, Верховний суд Росії зменшив на три місяці тюремні терміни чотирьом кримським татарам, засудженим нібито за причетність до організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Політика