u-mzs-ne-znayut-pro-skhemu-vidobutku-deripaskoyu-sirovini-v-ukrayini

У МЗС не знають про схему видобутку Дерипаскою сировини в Україні

 • 9906 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пообіцяв перевірити інформацію щодо того, що компанія російського олігарха Олега Дерипаски видобуває на території України сировину, яка використовується для військово-промислового комплексу Росії. Про це міністр заявив, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

Так, народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв запитав міністра щодо реакції України на інформацію про те, що "компанія російського олігарха, який є під санкціями Європейського Союзу, США і України, пана Дерипаски, поставляє в РФ, маючи митний пост прямо на підприємстві, унікальну продукцію, яка використовується для військово-промислового комплексу РФ".

"Це Глухівський кар’єр, який поставляє таку продукцію", - заявив нардеп.

"Дякую за запитання. Для того, щоб мати на нього конкретну відповідь, мені треба розібратись і пересвідчитись. Ми з вами зв’яжемось і розкажемо що ми знаємо з цього приводу і що з цим робить український уряд", - відповів Пристайко.

Зазначимо, цього тижня українські ЗМІ повідомили про те, що дочірня компанія фірми російського олігарха Олега Дерипаски видобуває в Україні кварцит, який транспортує до Росії для використання в російському оборонному комплексі.

Як повідомляв УНН, у травні 2018 року Україна ввела санкції проти понад 1,7 тис. осіб і 750 організацій. У тому числі - щодо Дерипаски і "Русала".

Українські Національні Новини

Політика