u-mzs-nimechchini-nazvali-dati-zustrichi-v-normandskomu-formati

У МЗС Німеччини назвали дату зустрічі в "нормандському форматі"

 • 10964 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" відбудеться у Берліні 11 червня. Про це повідомив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час перебування з візитом у Маріуполі, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС Німеччини у Twitter.

“Процес мирного урегулювання терміново потребує прогресу. Тому ми погодили провести зустріч міністрів закордонних справ у „нормандському форматі“ 11 червня в Берліні”, — цитує Г.Мааса прес-служба.

За словами політичного директора МЗС України Олексія Макєєва, міністр закордонних справ Павло Клімкін у свою чергу повідомив, що українська сторона готова до проведення зустрічі в Берліні. Однією з тем, за його словами, буде запровадження миротворчої місії ООН на окупованій території Донецької та Луганскої областей.

Як повідомляв УНН, 1 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом із німецьким колегою Гайко Маасом прибули до Маріуполя на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що педставник Адміністрації Президента України 1 червня має виїхати до Берліна для підготовки зустрічі в “нормандському форматі”.

FM @HeikoMaas in Mariupol, #Ukraine: “The peace process urgently needs progress. Therefore, we have agreed upon a meeting of the Foreign Ministers in the Normandy format in Berlin on June 11.”

— GermanForeignOffice (@GermanyDiplo) 1 июня 2018 г.

.@PavloKlimkin ми готові до проведення у Берліні 11 червня зустрічі Міністрів закордонних справ у Нормандському форматі: та Росіі. Однією з головних тем - запровадження миротворчої місії ООН на окупованій території Донецької та Луганскої областей. pic.twitter.com/xFH81dAR0O

— Oleksii Makeiev (@Makeiev) 1 июня 2018 г.

Українські Національні Новини

Політика