u-mzs-nimechchini-zayavili-scho-ukrayina-povinna-implementuvati-formulu-shtaynmayyera-v-zakonodavstvo

У МЗС Німеччини заявили, що Україна повинна імплементувати "формулу Штайнмайєра" в законодавство

 • 22828 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. У МЗС Німеччини запропонували Росії та Україні повністю виконати результати саміту, узгоджені в Парижі в грудні 2019 року. Окрім того, Україна також повинна виконати свої зобов'язання, такі як перенесення так званої "формули Штайнмайєра" в законодавство. Про це інформує УНН з посиланням на заяву МЗС ФРН з нагоди досягнення рік тому в ТКГ угоди про "додаткові заходи щодо зміцнення перемир'я" на Донбасі.

Цитата

"Припинення вогню було і залишається обнадійливою ознакою того, що мир можливий, якщо у осіб, що приймають рішення, буде до цього політична воля. Однак останнім часом ми стали свідками нових бойових дій і збільшення втрат, в тому числі серед цивільного населення. Ми закликаємо Росію і Україну повністю виконати висновки саміту, узгоджені в Парижі в грудні 2019 року, щоб домогтися помітних поліпшень для жителів сходу України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У МЗС закликали Москву "конструктивніше, ніж досі, діяти в зусиллях з врегулювання конфлікту".

"Перш за все, ми закликаємо Росію бути більш конструктивніше, ніж раніше, у вирішенні конфлікту. Це відбувається через лінію зв'язку, яка блокувалася сепаратистами протягом декількох місяців, успіхи в розмінуванні та вивід важкого озброєння", - наголосили в МЗС ФРН.

"Україна також повинна виконати свої зобов'язання, такі як перенесення так званої "формули Штайнмайєра" до українського законодавств", - підкреслили в МЗС Німеччини.

МЗС Німеччини запевнило, що разом із Францією "продовжуватиме активно працювати над довгостроковим врегулюванням конфлікту на сході України, незамінною основою для якого залишаються Мінські угоди".

Додамо

12 липня канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу із Президентом України заявила про повільне виконання Мінських домовленостей, та імплементації “формули Штайнмаєра”.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року у Парижі в Єлисейському палаці відбувся саміт глав держав та урядів країн "нормандської четвірки" - Франції, Німеччини, Росії та України. За підсумками зустрічі сторони погодили низку домовленостей, серед яких, зокрема, імплементація так званої "формули Штайнмайєра" в українське законодавство.

Українські Національні Новини

Новини Світу