u-mzs-povidomili-pro-detali-zaplanovanogo-vizitu-kulebi-i-yermaka-do-nimechchini

У МЗС повідомили про деталі запланованого візиту Кулеби і Єрмака до Німеччини

 • 13307 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Голова МЗС Дмитро Кулеба разом з іншими українськими високопосадовцями відвідає з офіційним візитом ФРН, де обговорять ряд питань, зокрема - проблему деокупації Криму й виконання грудневих домовленостей у "нормандському форматі". Про це повідомляє пресслужба МЗС України, інформує УНН.

"У вівторок, 2 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з робочим візитом Федеративну Республіку Німеччина. Участь у візиті також візьме керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. До складу української делегації також увійдуть віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква та інші посадові особи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером, міністеркою оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

"У ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту "нормандського формату" на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19. За результатами перемовин міністрів закордонних справ України та ФРН запланована їхня спільна пресконференція... о 13:00, 2 червня", - резюмували у МЗС.

Вказується, що зустрічі у німецькій столиці відбуватимуться із дотриманням усіх належних санітарно-гігієнічних норм, передбачених в умовах пандемії COVID-19.

Як повідомлялося раніше в УНН, Кулеба відвідає Берлін 2 червня – МЗС Німеччини.

Нагадаємо, Кулеба і Єрмак поїдуть в Берлін консультуватися щодо "ефективності переговорних форматів".

Українські Національні Новини

Політика