u-mzs-prokomentuvali-vidkrittya-spravi-proti-golovi-ukrayinskogo-tovaristva-u-polschi

У МЗС прокоментували відкриття справи проти голови Українського товариства у Польщі

 • 13271 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. У Польщі розпочали кримінальне провадження проти голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича. Про це у Facebook повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

"У Польщі все-таки розпочалося кримінальне провадження проти одного з лідерів української громади, відомого історика Григорія Купріяновича. Люблінський воєвода пан Пшемислав Чарнек подав на нього до суду за те, що той 8 липня цього року виступив із промовою в селі Сагринь (Польща) на відкритті пам’ятника місцевим українським селянам, які в 1944 році стали жертвами каральної акції підрозділу Армії Крайової. "Провиною" Г.Купріяновича, наскільки я розумію, стало те, що він "мав сміливість" сказати, хто був жертвою, а хто здійснив злочин, тобто ще раз озвучив давно відомі факти, які досі нікому навіть на думку не спадало заперечувати", - повідомив Клімкін.

Також Клімкін виступив категорично проти переслідування Купріяновича.

"Ми категорично проти того, щоб судовий механізм використовувався для переслідування одного з провідних діячів української громади Польщі, який, до речі, надзвичайно багато робить для польсько-українського історичного примирення", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України закликало Варшаву припинити кримінальне переслідування голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича, щодо заяв якого у Польщі розпочали слідство.

Українські Національні Новини

Політика