u-mzs-prokomentuvali-zvernennya-rumuniyi-cherez-vidmovu-u-vyizdi-yikh-gromadyaninu

У МЗС прокоментували звернення Румунії через відмову у в'їзді їх громадянину

 • 11574 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ України отримало звернення від Міністерства закордонних справ ЗС Румунії з проханням повідомити мотиви відмови у в’їзді на територію України депутату Парламенту Румунії Келемену Хунору, а також зазначає, що відповідне рішення приймається компетентними органами України. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в прес-службі МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України 8 квітня 2019 року отримало звернення від Міністерства закордонних справ ЗС Румунії з проханням повідомити мотиви відмови у в’їзді на територію України депутату Парламенту Румунії Келемену Хунору", - повідомили у прес-службі.

Так, дипломати нагадали, що Хунору було відмовлено у в’їзді на територію України 6 квітня 2019 року.

"За інформацією Адміністрації Державної прикордонної служби України, К.Хунору заборонений в’їзд на територію України терміном на 3 роки з 03 листопада 2017 року....Рішення про вжиття запобіжного заходу у вигляді заборони на в’їзд на територію України приймається компетентними органами України. Особа, щодо якої прийняте згадане рішення, має право його оскаржити у встановленому порядку в судових органах України", - додали у міністерстві.

Як повідомляв УНН, У посольстві заявили, що недопуск румуна в Україну не стосується українсько-угорських відносин

Нагадаємо, у понеділок міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини викликало посла України в Будапешті. Причиною стала відмова у в'їзді в Україну голови Демократичної спілки угорців Румунії Хунору Келемену. У МЗС заявили, що вважають дії України "антиугорською провокацією".

Як повідомляв УНН, прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в неділю, 7 квітня, заявив, що лідера румунської політичної партії "Демократичний союз угорців Румунії" Хунора Келемена не пустили в Україну за дорученням одного з правоохоронних органів України.

Українські Національні Новини

Політика