u-mzs-rf-prokomentuvali-mozhlivist-vvedennya-vizovogo-rezhimu-z-ukrayinoyu

У МЗС РФ прокоментували можливість введення візового режиму з Україною

 • 16328 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. РФ не прагне відгороджуватися від України, але відреагує відповідним чином в разі введення Києвом віз. Про це заявив в РІА "Новости" статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає УНН.

"Що стосується можливого візового режиму з Україною. Навіть коли в на початку 2015 року Київ призупинив дію низки положень двосторонніх міжурядових угод, що регулюють питання перетину громадянами двох країн російсько-українського держкордону (з переліку документів для в'їзду/виїзду в Україну було вилучено внутрішній паспорт, закриті місця перетину кордону), ми не пішли на відповідні "дзеркальні" заходи", - нагадав дипломат.

"Зрозуміло, ми уважно стежимо за ситуацією і в разі необхідності будемо відповідним чином реагувати. В будь-якому разі ми не прагнемо відгороджуватися від близького нам за духом, вірою і світогляду українського народу", - наголосив Г.Карасін.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував народним депутатам підняти питання введення візового режиму з Російською Федерацією (РФ) і розширення санкцій відносно держави-агресора.

Українські Національні Новини

Новини Світу