u-mzs-rf-prokomentuvali-zbilshennya-prisutnosti-nato-v-chornomu-mori

У МЗС РФ прокоментували збільшення присутності НАТО в Чорному морі

 • 12294 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Олександр Грушко, коментуючи заяву Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга про можливість розширення присутності Альянсу в чорноморському регіоні, заявив, що нарощування активності НАТО в Чорному морі погіршує ситуацію в області безпеки, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Виходимо з того, що ця активність погіршує ситуацію в області безпеки. Чорне море завжди було морем співпраці", - сказав він.

Нагадаємо, 14 лютого генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що країни Північноатлантичного альянсу розглядають можливості збільшити присутність в Чорному морі.

Пізніше міністр оборони України Степан Полторак під час брифінгу в Брюсселі після засідання міністрів оборони країн Альянсу повідомив, що майже кожен місяць в 2019 році в українські порти здійснюватимуть заходи кораблі НАТО.

Як повідомляв УНН, 15 лютого в Стамбул зайшов флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 - Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) - плавбаза ВМС Німеччини FGS Werra (А 514), який направляється в Чорне море увійде.

Українські Національні Новини

Політика