u-mzs-rf-vidreaguvali-na-vorozhi-zayavi-pro-otruyennya-navalnogo

У МЗС РФ відреагували на "ворожі" заяви про отруєння Навального

 • 12868 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Росія відреагувала на заяви про її причетність до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. У заяві МЗС РФ йдеться, що інші країни також працювали з подібними "Новачкові" речовинами, повідомляє УНН.

МЗС РФ назвали заяви, зокрема, зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції про ситуацію навколо стану здоров'я Навального ворожими.

"У зв'язку з безапеляційними твердженнями, що токсичні хімічні сполуки нервово-паралітичної дії, які на Заході називають "Новачками", були розроблені у нас, необхідно нагадати наступне.

Протягом ряду років над сполуками, що входять в цю велику групу хімречовин працювали фахівці багатьох західних країн і спеціалізованих структур НАТО. А в США, наприклад, розробникам технологій їх бойового застосування офіційно видано понад півтори сотні патентів", - заявили в МЗС РФ.

Як повідомляв УНН, раніше офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди речовини з групи "Новачок".

Українські Національні Новини

Новини Світу