u-mzs-rosiyi-nazvali-chervonu-mezhu-pislya-yakoyi-krayina-pokine-rada-yevropi

У МЗС Росії назвали "червону межу", після якої країна покине Раду Європи

 • 11494 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Якщо права Росії в Раді Європи не будуть відновлені до виборів генерального секретаря на червневій сесії, країна покине РЄ. Про це в інтерв'ю ТАСС заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко, передає УНН.

"Дискримінаційні заходи проти нашої делегації були введені в 2014 році, а перестали ми платити в 2018-му. Більше трьох років ми чекали, що ситуація виправиться <...> зроблять кроки, щоб подолати цю кризу. Але цього не сталося, тому ми змушені були продемонструвати наше ставлення до цієї дискримінаційної ситуації, яка була абсолютно неприйнятна", - сказав заступник міністра.

"Ми сказали - (червоною рискою являються - ред.) вибори генерального секретаря на червневій сесії, і зрозуміло, що якщо рішення не буде знайдено, то нам доведеться вже в фундаментальному плані визначатися щодо майбутнього Ради Європи. Але одночасно ми бачимо, що і багато в РЄ розуміють, що у Ради Європи без Росії майбутнього немає. Про це прямо заявляють багато провідних політиків", - додав він, відповідаючи на питання про можливу дату виходу Росії з Ради Європи.
Грушко так само заявив, що питання про сплату внесків до ПАСЄ повино бути врегульований "не з точки зору російського внеску".

"Ми заявляли кілька разів, і все наш меседж вловили: як тільки буде подолано цю кричущу розбіжність між регламентами та статутними вимогами та будуть відновлені в повному обсязі права російської делегації, то ми заплатимо наш внесок не тільки за поточний рік, а й за попередній" , - додав він.

Як повідомляв УНН, напередодні ПАРЄ затвердила проведення термінових дебатів на тему "Роль і місія Парламентської асамблеї: головні виклики для майбутнього", проти яких виступила українська делегація.

Українські Національні Новини

Політика